Kennis van je KernTalenten levert een perfecte job op

Extra loopbaanbegeleiding wordt een succes met een KernTalentenanalyse als basis

Artikel in Job@ over mijn loopbaan als zelfstandig loopbaanbegeleider

Ben je niet tevreden in je huidige job en ben je op zoek naar een andere? Kan je niet precies omschrijven welke job jou perfect op het lijf geschreven is? Zeg je heel kordaat: “Dit wil ik niet! En dat wil ik zeker niet”. Maar begin je te stotteren zodra de mensen je vragen wat je dan wel wilt doen? In dat geval lijkt het me een goed idee om extra loopbaanbegeleiding te overwegen. En ik heb het als loopbaancoach in Gent hierbij niet over “zomaar” extra loopbaanbegeleiding, ik heb het heel specifiek over het analyseren van je KernTalenten.

Je KernTalenten kennen is van levensbelang omdat ze je aard, potentieel en intrinsieke motivatie weerspiegelen. Via een KernTalentenanalyse kom je te weten hoe je bent, wat je graag doet en wat je grote drijfveer is. Het eindresultaat? Je komt uit op een job die naadloos past bij jouw karakter en persoonlijkheid. En dat is essentieel om je gelukkig te voelen in je job.

Ontslagen in coronatijd? Ook dan kan kennis van je KernTalenten je de goede richting uitsturen.

Ook de pers weet dat ik aan extra loopbaanbegeleiding doe

Wie zijn KernTalenten laat analyseren zet een belangrijke eerste stap op weg naar de juiste job. Dat inzicht kreeg ik jaren geleden al toen ik met de opleiding KernTalenten begon. Nu ben ik heel blij dat ook de pers tot dat inzicht is gekomen. Op 16 december 2017 verscheen een artikel over mezelf als KernTalentenanalist én jobcoach in de katern van Job@, onder de titel De juiste job is kinderspel. Journalist Wieland De Hoon is bij mij terechtgekomen na het lezen van de blog van Christine Bonheure van C’bon, één van mijn klanten. In die blog beschreef Christine welke boost een KernTalentenanalyse haar had gegeven. Eventjes de puntjes op de i. Ik heb Christine niet gevraagd om die blog te schrijven, dat heeft ze heel spontaan gedaan vanuit haar kenmerkende enthousiasme. Was een heel welkome en leuke verrassing.

Constructieve relaties opbouwen en onderhouden

De voorgaande alinea bewijst trouwens alweer hoe alles draait rond relaties. Een van mijn KernTalenten is mijn empathisch vermogen en het talent om constructieve relaties op te bouwen met een groot netwerk van mensen, en die ook te onderhouden. Telkens opnieuw levert een netwerk van relaties waarin je investeert een win-win op. In dit concrete geval leverde mijn professionele relatie met Christine spontaan een interview op. Wieland is trouwens al jaren verantwoordelijk voor het redactionele luik van Job@ en is specialist op het vlak van loopbaanbegeleiding, carrières, HR, je goed voelen in je professionele vel ….

Extra loopbaanbegeleiding gebaseerd op KernTalentenanalyse

Mag ik even eerlijk zijn? Dit prachtartikel in Job@ maakt me dolblij. Het doet zo’n deugd de neerslag te lezen van het gesprek dat ik had met Wieland. Hij vond mijn professionele activiteit als zelfstandig loopbaanbegeleider en KernTalentenanaliste, én de weg ernaartoe, de moeite waard om een artikel aan te wijden. Wieland was verrast toen hij hoorde dat de KernTalentenanalyse al een kwart eeuw oud is en dikwijls wordt ingezet bij loopbaanbegeleiding. Ik zet nog even kort de methode uiteen. Samen gaan we op zoek naar je spontane bezigheden tussen je vierde en twaalfde levensjaar. De analyse hiervan legt je KernTalenten bloot, oftewel je dieperliggende, natuurlijke aanleg. De combinatie van je KernTalenten – in het totaal zijn het er 23 – en de weging ervan bepalen je unieke ik.

KernTalentenanalyse ook voor mij een sprong naar beter

Zoals jullie kunnen lezen in het artikel in Job@ heeft een KernTalentenanalyse uitgewezen dat een job in het onderwijs voor mij niet de juiste keuze was. Na de opleiding KernTalenten ben ik uiteindelijk zelfstandig loopbaancoach geworden. Het resultaat? Ik voel me goed in mijn vel, want ik heb mijn KernTalenten gevolgd toen ik voor een loopbaankeuze stond. Je kunt niet geloven welke boost ik daardoor heb gekregen. Nu ben ik blij therapeut in Gent te zijn!

Mijn wens voor jou voor 2018

Dat 2018 je een even grote boost mag geven. Op professioneel én persoonlijk vlak. En een job waarin je je KernTalenten optimaal kunt inzetten. Want dat is het basisrecept voor een gelukkig professioneel én persoonlijk leven.

Ken je je KernTalenten niet?

Neem dan contact met me op! Kan heel eenvoudig via e-mail. Tot gauw!

© C’bon

Misschien ook geïnteresseerd in een van de volgende blogs?

Wat is surmenage? En hoe voorkom je die overspannenheid?

Heb jij een job die vakantie onnodig maakt?

Spielberg volgde zijn droom en KernTalenten. En jij?

 

 

 

Speak Your Mind

*