Deze loopbaancoach in Gent leidt je naar een betere baan

Deze loopbaancoach in Gent begeleidt je naar een betere baan die meer aansluit bij je sterke KernTalenten

Samen gaan we op zoek naar een betere baan. Een baan die je energie geeft omdat die aansluit bij je talenten.

Stel dat je een job hebt waarin al je sterke KernTalenten aan bod komen. Tja, dan heb je geen loopbaancoach in Gent nodig, want dan zit je goed en ga je wellicht fluitend naar je werk.

Maar wat als je een job hebt waar niet één van je sterke KernTalenten aan te pas komt? Tja, dan steven je rechtstreeks af op een bore-out en zelfs een burn-out. Dan heb je zeker nood aan life coaching.

Ik val meteen met de deur in huis. Met ‘deze loopbaancoach in Gent’ in de titel bedoel ik mezelf, Kristien Van Cauwenberge, KernTalentenanalist en therapeut in Gent. Voordat ik uit de doeken doe waarvoor je precies bij mij terechtkan, vertel ik kort wat een loopbaancoach in essentie voor jou kan betekenen.

Voor lezers die zijn ontslagen in coronatijd heb ik trouwens speciale aandacht… En voor mensen die een pensioen in zicht hebben.

Wat doet een loopbaancoach?

Hoeveel uur per dag zit je op je werk? Gemiddeld zo’n 8 à 10? Dan hoop ik maar dat je het daar een beetje naar je zin hebt.

Is dat niet het geval? In dat geval kan een loopbaancoach iets voor jou betekenen. Want die helpt je op weg naar een ander, wellicht beter leven. Een leven dat je alvast professioneel meer voldoening geeft.

Een loopbaancoach helpt je dus verder, zeker als je lijkt vast te zitten in een verschrikkelijke job. Een job waarin ergernis en stress de boventoon voeren.

Kort? Een loopbaancoach helpt je de koers van je loopbaan te bepalen. En het maakt niet uit of je student bent, starter op de arbeidsmarkt, werknemer, zelfstandige ondernemer of werkloze. Heb je vragen over je loopbaan, of voel je je ongelukkig in je jobkeuze, dan kan je voor ondersteuning bij een loopbaanbegeleider terecht.

Hoe help ik je als loopbaancoach in Gent?

Als loopbaancoach in Gent help ik je bij alles wat je hierboven hebt gelezen, maar dan wel op mijn eigen speciale manier. Ik pas de KernTalentenmethode toe.

In de eerste plaats probeer ik uit te vissen waar je hart sneller van klopt, ik bied je dus in de eerste plaats een luisterend oor. En wees er maar zeker van, vrijwel altijd hebben je interesses en passies te maken met je sterke KernTalenten. Even heel eenvoudig uitgelegd wat die zijn: herinner je nog de tijd dat je je als kind urenlang bezighield met altijd weer dezelfde speeltjes? Heel spontaan, zonder ook maar enige dwang van buitenaf? Gewoon lekker urenlang genieten? Dat spel was al een uiting van je sterke KernTalenten.

We gaan dus op zoek! Via een vragenlijst en een aanvullend, diepgaand gesprek proberen we je KernTalenten te (her)ontdekken.

Loopbaancoach in Gent op zoek naar wat jou energie geeft

Naast het herontdekken van je sterke KernTalenten, stel ik je ook de volgende vragen:

  • Wie ben je?
  • Wat wil je?
  • Waar wil je naartoe?

De achterliggende reden voor je burn- of bore-out wordt gauw duidelijk. Vaak heeft het te maken met het feit dat je je sterke KernTalenten te weinig moet inzetten en/of je kleine KernTalenten juist te veel. Want wie zijn sterke KernTalenten gebruikt, krijgt daar massa’s energie van terug, en wordt in twee woorden een gelukkig mens.

Ja, ook jij hebt unieke KernTalenten

Het vinden van je unieke KernTalenten geeft je een enorme boost (lees er deze KernTalentengetuigenis van een van mijn cliënten er maar even op na). En dat is alleen maar logisch, want in je KernTalentenverslag vind je al je sterke punten opgesomd. Eigenlijk krijg je de bevestiging zwart op wit hoe waardevol je wel bent en dus een betere job meer dan waard.

Eigenlijk krijg je de bevestiging zwart op wit hoe waardevol je wel bent en dus een betere job meer dan waard.

Vervolgens gaan we samen op zoek naar die betere baan. We kijken welke soort jobs meer bij je KernTalenten aansluiten en doen dat met je KernTalentenverslag in de hand. Vergissen is er niet bij, want we gaan héél precies op zoek naar een job die naadloos bij je past. Een job waarin je zonder twijfel zal excelleren.

Nadat we voor jou een passende vacature hebben gevonden, geef ik je mee hoe je een sterke sollicitatiebrief schrijft waarin je je KernTalenten in de verf zet. Kan je het niet zelf? Dan ken ik wel een tekstschrijver blogs die als tweede specialisatie graag zo’n overtuigende motivatiebrief voor je schrijft.

Nog even de puntjes op de i

Als loopbaancoach in Gent los ik jouw problemen niet op. Wat ik dan wel doe?  Ik help je eventuele vragen op te lossen. De bal ligt echter niet volledig in mijn kamp. Ook jij zal een actieve rol moeten spelen. Want de uiteindelijke beslissing ligt bij jezelf.

Wees gerust: met je KernTalentenverslag in de hand, neem je sowieso een goede beslissing.

Kan ik je helpen?

Neem nu meteen contact met me op. Een verkennend gesprek kan wonderen doen.

Als loopbaancoach in Gent luister ik graag en goed, dat is toch de mening van mijn tevreden klanten. Een eerste kennismakingsgesprek kost je trouwens niets. Wist je dat een loopbaancheque je amper 45 euro kost? In ruil krijg je een pakket met vier uur loopbaancoaching voor de eerste loopbaancheque. De tweede geeft recht op drie uur coaching.

Tot binnenkort!

Ook geïnteresseerd in deze blog?

KernTalentenanalist in Gent begeleidt je in 4 stappen

 

© C’bon

Speak Your Mind

*