KernTalentenanalist in Gent begeleidt je in 4 stappen

Waarom kiezen voor Kristien Van Cauwenberge, KernTalentenanalist Gent?

Met welke speelgoed speelde je als kind? En vooral: wat deed je ermee?

Je bent uitgekeken op je job en op zoek naar iets anders. Je wilt te weten komen wat je energie geeft in plaats van alleen maar energie te vreten. Heb je al eens gedacht aan een KernTalentenanalyse? Die gaat op zoek naar je  aangeboren KernTalenten die je motiveren, goesting geven en waar je graag een beroep op doet, net omdat ze zo natuurlijk bij je passen. Op zoek naar een KernTalentenanalist in Gent? Dan kan je terecht bij deze therapeut in Gent, Kristien Van Cauwenberge.

Waarom zou je een beroep doen op deze efficiënte vorm van life coaching? Ik geef je meteen al 4 redenen: ik heb jaren ervaring op de teller, beschik over een kantoor in Gent, dus dicht bij jou in de buurt, ik sta gekend om mijn empathisch luisterend oor, en bovendien kost 4 uur begeleiding je slechts 40 euro, of de prijs van één loopbaancheque. Benieuwd wat je van zo’n KernTalentenanalyse kan verwachten? Lees dan verder.

Stappenplan van Kristien, KernTalentenanalist Gent

Zodra je me contacteert, per e-mail of per telefoon, dan mail ik je een woordje uitleg over de KernTalentenmethode, samen met een beetje huiswerk. Echt huiswerk kan je dat eigenlijk niet noemen. Ik bezorg jou een lijst met vragen over de activiteiten die je deed als kind tussen je 4de en 12de levensjaar. In het kort peilt de vragenlijst naar “Hoe zag jouw kindertijd eruit? Wat deed je als kind?”. Die vragenlijst is niet lukraak opgesteld, maar integendeel heel wetenschappelijk onderbouwd. De vragenlijst invullen duurt een 20-tal minuten, een kleine tijdsinvestering die je veel zelfinzicht oplevert.

Deel 1 – Invullen vragenlijst

Ik bezorg je dus een link naar een vragenlijst over je kindertijd. Een klik op die link brengt je op het intranet van Core Talents. Lees het extra woordje uitleg eerst even aandachtig door. Niet dat het de bedoeling is dat je je veel vragen stelt bij het invullen van de vragenlijst, beantwoord de vragen gewoon vanuit je buikgevoel. Slechte antwoorden bestaan niet. Wanneer je later bij me langskomt voor een babbel gebruik ik je antwoorden als basis om verder op te bouwen. Je merkt het, ik noem het een babbel, maar je mag er zeker van zijn dat die babbel uiterst professioneel verloopt. Ik ben niet voor niets een gediplomeerd en ervaren KernTalentenanalist in Gent. 

Deel 2 – Overlopen vragenlijst

Op zoek naar een KernTalentenAnalist in Gent? Op mijn kantoortje in de Iepenstraat in Gent overlopen we je antwoorden en verfijnen die samen. Die fine-tuning is nodig omdat het spelelement soms verdoken zit in andere activiteiten. Zo peil ik niet alleen naar het soort speelgoed waar je mee speelde tussen je 4de en 12de, maar ook en vooral naar de manier waarop je ermee speelde, wat je ermee deed. Speelde je bijvoorbeeld graag met poppen, dan stel ik extra vragen over hoe precies. Knipte je de haren? Hield je je bezig met aan- en uitkleden? Haalde je de pop uit elkaar om te kijken hoe alles in elkaar zat en werkte? Het is dus niet het speelgoed – het middel – dat telt, wel wat je ermee deed. Tijdens de sessie interpreteren we de spelletjes, checken en wegen we alles af en verfijnen we de antwoorden.

Het is dus niet het speelgoed – het middel – dat telt, wel wat je ermee deed.

Voordat we ons gesprek houden, heb ik jouw antwoorden al even bekeken. Maar die zijn niet meer dan een opstapje naar het echte werk. Als ik me enkel zou baseren op jouw online antwoorden, kan het zijn dat mijn evaluatie de mist ingaat. Zo kan je de vragen verkeerd geïnterpreteerd hebben. Vandaar dat ik eerst je basisantwoorden verfijn in een gesprek, en vervolgens de puntjes op de i zet in een in een diepte-interview.

Deel 3 – Diepte-interview

Op zoek naar KernTalentenAnalist in Gent?

Met het interview gaan we diep.

Dit diepte-interview is nodig om de ontwikkeling van je KernTalenten te checken. Het kan dat enkele sterke KernTalenten weliswaar aanwezig waren, maar dat die door omstandigheden niet 100% tot ontwikkeling zijn gekomen. Soms ligt dat aan maatschappelijke en culturele invloeden, denk maar aan uitspraken als “Jongens spelen toch niet met poppen!” Via een diepte-interview ga ik na hoe jouw KernTalenten zich hebben ontwikkeld, en in hoeverre je opvoeding, je milieu en bepaalde levensgebeurtenissen daar een invloed op hebben gehad.

Het goede nieuws hierbij? Stel dat je inderdaad over een sterk KernTalent beschikt dat niet tot ontwikkeling is gekomen, dan kost het relatief weinig moeite om dat talent te versterken. Je kan bijvoorbeeld een gerichte opleiding gaan volgen. Na een KernTalentenanalyse weet je overduidelijk welke opleiding precies aansluit bij je KernTalenten en ze 100% aanspreekt.

We geven altijd de raad een opleiding te volgen die naadloos aansluit bij je sterke KernTalenten, precies omdat je daar heel sterk in zal excelleren. Waarom? Omdat ze je motiveren, je goesting en energie geven. Sterke KernTalenten zijn echte energiegevers. Denk maar terug aan de leukertjes waar je spontaan mee speelde tussen je 4de en 12de, en aan de energie die ze je gaven!

Deel 4 – KernTalentenverslag

Na het diepte-interview ontvang je binnen de week een KernTalentenverslag waarin de conclusies staan van wat er allemaal gezegd is en waarin ik, KernTalentenanalist in Gent, jouw KernTalenten in kaart breng. Meteen beschik je over een zeer persoonlijk en fundamenteel naslagwerk waar je telkens opnieuw naar kan teruggrijpen bij elke belangrijke (levens)keuze. Je mag trouwens op de beide oren slapen, jouw beslissing zal de goede zijn. Waarom? Omdat je een keuze maakt op basis van je KernTalentenconstellatie, talenten die je motiveren en waarin je excelleert. Je krijgt een beter zelfinzicht en dat vormt de basis voor een gelukkiger leven. Nadat je je rapport hebt ontvangen, is er nog ruimte voor feedback, in je loopbaanbegeleiding voorzie ik daarvoor de nodige tijd. Je kan dan vragen stellen over je rapport. Dikwijls geef ik je vooraf een oefening mee die we dan ook bespreken.

Kan ik je helpen als KernTalentenanalist Gent?

Neem dan zeker contact met me op. Weten wat je KernTalenten zijn, en die ook gebruiken, geeft je energie. Kom langs bij mij, Kristien Van Cauwenberge, KernTalentenanalist Gent én loopbaancoach in Gent. Samen gaan we dan op zoek naar wat jou sterker maakt.

Wist je trouwens dat ik ook actief ben als klankbord voor ondernemers?

© C’bon

Speak Your Mind

*