Waarom een KernTalentenanalyse van levensbelang is

Een KernTalentenAnalyse geeft je belangrijke levensinzichten

Een KernTalentenanalyse maakt duidelijk wie je bent, waar je van nature goed in bent en welke activiteiten je véél energie geven.

Heb je iemand horen praten over een KernTalentenanalyse en denk je eraan ook zo’n analyse te laten uitvoeren? Dan weet je wellicht graag wat een KernTalentenanalyse precies is, wat die kost en waarvoor je die kunt gebruiken.

Eén ding is zeker: het is enorm belangrijk je KernTalenten te kennen omdat ze een bron zijn van positieve energie en een grote hulp bij het maken van de juiste keuzes in je studie, carrière en leven. Lees door en al je vragen worden beantwoord.

Wat is een KernTalentenanalyse?

We beginnen bij het begin met een eenvoudige uitleg. Een KernTalentenanalyse is de perfecte manier om jezelf te leren kennen. Je komt ermee te weten wat je ogen doet blinken, waar je aanleg voor hebt en waarin je kan excelleren. Met alle positieve gevolgen van dien.

Ook als je al een pensioen in zicht hebt.

Een KernTalentenanalyse brengt je terug naar je kindertijd, naar de leeftijd tussen je vierde en je twaalfde. Je krijgt een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst voorgeschoteld die peilt naar het soort speelgoed waar je je toen op focuste, spontaan en ongedwongen.

Die informatie lijkt je misschien banaal, maar het belang ervan is niet te onderschatten. Want net door je manier van spelen als kind toonde je aan wat je natuurlijke aanleg was, je motivatie en passie. Ik laat maar meteen het woord vallen. Je legde er je KernTalenten, je drijfveren en karakter mee bloot.

Door omstandigheden zoals opvoeding en druk van buitenaf kon het gebeuren dat die KernTalenten in de loop der jaren een beetje ondergesneeuwd raakten. Zaak is die weer naar boven te krijgen. De antwoorden op de vragenlijst leveren jouw unieke KernTalentenconstellatie op. En dat wordt dan aangevuld met een diepte-interview, nodig om je antwoorden correct te duiden. Opvoeding, milieu, intelligentie, gekregen kansen… het is allemaal van belang.

Als kind spelen met legoblokken

Een kind wordt niet creatief door met LEGO te spelen, het speelt graag met LEGO omdat het creatief is.

Even een misverstand de wereld uit helpen

Het is niet omdat je als kind graag en constant met legoblokjes speelt, dat je daarom vanzelf industrieel ingenieur wordt. Er spelen nog zoveel andere zaken een rol. De interpretatie van de gegevens is nooit rechtlijnig, maar vaak complex, en moet daarom worden uitgevoerd door een deskundige. Alleen dan krijg je een uniek, accuraat en genuanceerd KernTalentenverslag met een overzicht van je sterke en minder sterke KernTalenten, hun onderlinge verhouding en weging. Dat verslag zal je helpen de juiste keuzes te maken op het vlak van studie, werk, loopbaan, (zaken)partner.

PS: De KernTalentenanalyse voor Sylvie De Muynck wees uit dat het opstarten van een sprekersbureau als Sprekerspool al haar sterke KernTalenten bundelt.

Waar komt de KernTalentenanalyse vandaan?

De methode van de KernTalentenanalyse bestaat nu al 30 jaar en is het gevolg van professionele observaties van Danielle Krekels. Toen ze vroeger ingenieurs en wetenschappers selecteerde, viel het haar op dat die allemaal gelijkaardige kinderverhalen vertelden. Ze kwam tot het inzicht dat iemands kinderspel de veruiterlijking is van zijn dieperliggende, natuurlijke aanleg.

De redenering vanuit het kinderspel, dus de reden waarom het kind dat spel zo leuk vindt, noemen we de rationale. En het is deze rationale die leidt naar het juiste KernTalent en de betekenis ervan in de volwassenheid.

Haar inzicht vertaalde ze naar 23 KernTalenten, elk met hun eigen componenten. En het is de combinatie van die KernTalenten en de weging ervan die je unieke ik bepalen. Want zoals jij is er inderdaad maar één.

De KernTalentenanalyse is trouwens wetenschappelijk onderbouwd. De KernTalentenmethode heeft een betrouwbaarheidsindex van 0,84. Dat is de zogenaamde Cronbachs alpha. Qua betrouwbaarheid scoort de KernTalentenanalyse even goed als de Big5-persoonlijkheidstest, en die wordt wereldwijd het meest courant gebruikt.

Waarom en wanneer wordt de KernTalentenmethode toegepast?

Een KernTalentenanalyse wordt niet alleen ingezet bij loopbaanbegeleiding. De methode ondersteunt bedrijven bij hun HR-beleid, helpt ze een perfect team samen te stellen, te bemiddelen bij conflicten op de werkvloer, te zorgen voor een goed geïntegreerd welzijnsbeleid.

Maar ook qua levenskeuzes kan je die KernTalentenanalyse perfect gebruiken. Je kan er bijvoorbeeld mee uitvissen of je partner – of je toekomstige zakelijke vennoot – wel compatibel is met jouw KernTalenten en de manier waarop je in het leven staat. Een goede KernTalentenanalist is ook een lifecoach die je zelfvertrouwen een boost geeft.

Via de KernTalentenmethode kom je te weten wat je KernTalenten zijn en welke activiteiten je energie geven. Ze geven je energie omdat ze aanleunen bij je natuurlijke talenten en omdat je ze graag en daarom ook vaak goed doet. Een analyse kan je de uitgang wijzen uit een burn-out of een bore-out. Je kan dan immers vertrekken vanuit je sterktes en je hoeft geen energie meer te steken in het verbeteren van je zwaktes. Het resultaat? Je wordt sterker in wat je al graag doet en je wordt een echte uitblinker!

Je kan er ook mee uitvissen hoe je als hoogbegaafde zelf de regie kan nemen over je leven. Een KernTalentenanalyse kan jongeren helpen bij hun studiekeuze. Met professionele hulp bij studiekeuze vermijden ze een verkeerde studiekeuze en winnen ze veel tijd, geld en zelfvertrouwen. Meer dan meegenomen.

Ten slotte is de KernTalentenmethode ook ideaal voor een ondernemer die zich de vraag stelt of hij wel uit het juiste ondernemershout is gesneden. Of voor iemand die juist stappen wil zetten naar een statuut als zelfstandige. Een KernTalentenanalyse maakt zeker en vast duidelijk of hij daarvoor geschikt is door aandacht te besteden aan zijn energiegevers en energievreters.

Hoeveel kost een dergelijke zoektocht naar je KernTalenten?

KernTalentenanalyse legt je KernTalentenanalyse bloot

Benieuwd op welke vlakken jij uitblinkt?

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek leg ik uit hoeveel een KernTalentenanalyse kost en hoe het pakket – twee sessies én verslag – opgebouwd is.

In het kader van loopbaanbegeleiding kost een analyse je amper 40 euro aan loopbaancheques. Met een eerste cheque heb je recht op vier uur loopbaancoaching. De tweede cheque geeft recht op drie uur coaching.

Heb je bijkomende coaching nodig na een analyse, dan reken ik je een uurtarief aan. Dat de ik ook als je de analyse wil inzetten voor studiekeuze of partnerkeuze, of hulp in een nieuw samengesteld gezin.

Voer ik je KernTalentenanalyse uit?

Woon je in de buurt van Gent? Ideaal aangezien ik werk als KernTalentenanalist in Gent en omstreken.

Ik zou het alvast  leuk vinden als je mij jouw KernTalentenanalyse laat uitvoeren. Mijn naam is Kristien Van Cauwenberge, hier vind je mijn levensloop op LinkedIn. Door veel professionele ervaring in uiteenlopende jobs en statuten, een behoorlijk aantal jaren levenservaring en veel empathie kan ik je echt helpen. Ik heb veel mensenkennis, ben al jaren bezig met de KernTalentenanalyse en was zelfs een van de eerste KernTalentenanalisten.

Ik heb dan ook al veel mensen geholpen. Een van mijn klanten schreef ooit spontaan een blog over de KernTalentenanalyse die ze bij mij heeft doorlopen. Ik deel die graag met jou.

Hier lees je trouwens hoe ik als KernTalentenanalist in Gent jou in vier stappen meeneem op een avontuurlijke kennismakingsreis naar jezelf.

Samen gaan we op zoek naar jouw juiste keuze op het vlak van studie, carrière en partner. Ja ja, ook partner, want kennis van elkaars KernTalenten voorkomt heel wat onnodige dagelijkse ergernissen (maar dat is voer voor een volgende blog :-)).

Neem contact met me op! Ook als je een therapeut zoekt. En dat kan uiteraard ook per mail.

Tot binnenkort!

PS: laat je me even weten hoe je op deze pagina bent terechtgekomen? Via een zoektocht op Google? Volgens whatsmyserp rank ik op nummer 1 op het woord KernTalentenanalyse.  🙂

 

© C’bon, copywriter in Gent

 

 

 

 

 

Speak Your Mind

*