Keuzes maken, knopen doorhakken

Keuzes maken op het vlak van studie, job, beroep. Makkelijk als je jezelf kent.

Kerntalenten interpreteren is complex. Het is niet omdat je doktertje speelde als kind dat je later dokter wilt worden. Het blijft belangrijk het totaalplaatje te zien.

Iedereen maakt keuzes in het leven

En die keuzes maak jij ook! Denk maar aan studie-, beroeps-, bedrijfs- en partnerkeuze. Allemaal even belangrijk! Om de juiste keuze te maken, is het noodzakelijk dat je goed weet wie je bent, wat je graag doet, en wat je drijft in het leven. Niet altijd even evident.

 • Wat wil ik later worden? Wat doe ik na mijn secundair?
 • Zeg ik ‘Ja’ op dit aanlokkelijke jobaanbod?
 • Welke (zaken)partner past bij mij?
 • Wat doe ik na mijn pensioen?

Kiezen is NIET altijd verliezen

Als je je KernTalenten kent:

 • wordt een moeilijke keuze opeens een heel logische, omdat die aansluit bij je persoonlijkheid,
 • kies je beter welke studies en welk beroep er écht bij jou passen,
 • leef en werk je een stuk gemakkelijker en vlotter,
 • tilt je jezelf moeiteloos naar een hoger niveau, ook na je pensioen.

Als je graag doet wat je doet en je kunt je daarbij toespitsen op je KernTalenten, bereik je honderd procent passie en flow. Alles lijkt vanzelf te gaan.

“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.” Albert Einstein

Gebruik je inzicht in je KernTalenten als kompas

 1. voor je studiekeuze

  Niets is zo belangrijk als een juiste studiekeuze want die heeft zo’n impact op je verdere leven, je studiemotivatie, je gevoel van eigenwaarde. Op langere termijn op je hogere studies en beroeps- en jobkeuze.

Kerntalentenanalyse nog voor je definitieve jobkeuze
Werken zal ongeveer 45 jaar lang deel uitmaken van je leven… Het is dus geen overbodige luxe om even stil te staan bij de vraag welke studierichting je KernTalenten het meest zal stimuleren. Een KernTalentenAnalyse kan al vanaf twaalf jaar, maar is ideaal vanaf je zestiende tot je achttiende, zo vlak voor je definitieve studiekeuze. Want dan heb je een leeftijd bereikt waarop je weet hoe je  zal zijn als volwassene. Dit waardevolle kompas zal je helpen bij het maken van passende keuzes.

 1. voor je jobkeuze

  De job moet bij jou passen, en aansluiten op je kerntalenten. Niet andersom! Zowel sollicitanten als organisatie hebben baat bij de juiste invulling van een vacature. Als beide partijen vertrekken vanuit de overtuiging dat de job bij de werkzoekende moet passen en niet andersom, creëer je een sfeer van wederzijds respect en professionele voldoening.

Zet talent correct in
Mensen inzetten op functies ‘waar ze goed in zijn’ is de enige juiste weg naar betere kwaliteit en productiviteit. Dat zorgt trouwens ook voor een positieve sfeer binnen het bedrijf. Arbeidsvreugde werkt aanstekelijk en zorgt voor minder ziekteverzuim. De juiste aanpak maakt het verschil en biedt perspectief voor de toekomst.
Neem je eigen toekomst in handen en maak kennis met je eigen KernTalenten of met de KernTalenten van je (toekomstige) werknemers.

 1. voor je partnerkeuze

  De KernTalentenMethode geeft je ook inzicht in menselijke relaties. Als je elkaars KernTalenten kent, verminderen de dagelijkse ergernissen.

 2. voor je pensioenkeuze

  Stel je je ook de vraag: Met pensioen en nu? Een KernTalentenanalyse op een leeftijd waarop je pensioen in zicht komt, kan je nog veel leuke activiteiten en hobby’s opleveren waardoor je je pensioenjaren meer dan gelukkig kan invullen.

Keuzes maken: nood aan een second opinion?

Ik help je graag verder!

Hier lees je hoe ik als KernTalentenanalist in Gent te werk ga: ik neem je mee op een avontuurlijke kennismakingsreis in vier stappen.

Neem nu contact met me op