Waarom professionele hulp bij studiekeuze zo welkom is

Op zoek naar professionele hulp bij studiekeuze? Laat je KernTalenten analyseren.

Wie zijn KernTalenten kent, bijt zijn tanden niet langer stuk op een verkeerde studiekeuze.

Vroeger lachte je nog met de vraag: “Weet je al wat je later wilt worden?” Maar nu IS het later en moet je die keuze ECHT gaan maken. Sommigen doen dat met de vingers in de neus. Anderen hebben het er moeilijker mee. Jij wellicht ook, anders was je niet op deze pagina terechtgekomen. Ben je op zoek naar professionele hulp bij studiekeuze? Dat ben je bij deze KernTalentenanalist in Gent aan het juiste adres.

Het lange woord zegt het al zelf. Samen met jou ga ik op zoek naar jouw KernTalenten. Dat zijn de talenten die je als kind al toonde toen je urenlang zoet bezig was met dat ene speeltje. Wat je dus als kind echt graag deed, gewoon uit jezelf – ook al was het samen met anderen – legt je sterke KernTalenten bloot.

Wie een carrière uitbouwt door zaken te doen die hij dolgraag doet, is een gelukkig mens. Wie met andere woorden een job doet die aansluit bij zijn KernTalenten heeft zowel professioneel als persoonlijk een meer dan rijkgevuld leven. En zo’n job krijg je door in de eerste plaats de juiste studiekeuze te maken. Onderdeel van life coaching, zeg maar.

Je KernTalenten kennen is basis voor een goede studiekeuze én een rijkgevuld leven.

Wat houdt mijn professionele hulp bij studiekeuze in?

Ik verklap je meteen het resultaat van een KernTalentenanalyse. Van mij moet je geen waterdicht voorschrift verwachten van wat je het best gaat studeren. Wat je dan wel mag verwachten?

  • Ik luister naar je en laat je zelf ontdekken wat je wilt,
  • ik motiveer en stimuleer je om tot actie te komen,
  • en ik verhoog je zelfkennis.

Met dat laatste bedoel ik dat ik je inzichten en richtingaanwijzers geef waarmee je verder kan. Ik belicht welke je diepgewortelde talenten zijn – je ingrediënten als het ware – en hoe je karakter en motivatie die talenten ondersteunen. Vervolgens is het aan jou om als chefkok met die ingrediënten aan de slag te gaan en er een lekker en futureproof recept van te maken.

Hoe bied ik je hulp bij je studiekeuze?

In een vorige blog heb ik al gedetailleerd beschreven hoe ik te werk ga bij een KernTalentenanalyse. Hier herhaal ik het belangrijkste.

De KernTalentenmethode brengt je karakter, talenten én motivatie in kaart. Als loopbaancoach in Gent weet ik hoe belangrijk dat laatste is. Met karakter en talenten geraak je ver, maar met de juiste motivatie bereik je pas echt de top. Samen vissen we uit wat je het meest drijft.

Hierboven schreef ik dat jij als chefkok je weg moet gaan met je eigen ingrediënten of KernTalenten. Met die talenten stel je dan je eigen recept samen – je studie of opleiding. Uiteindelijk zal je goede studiekeuze uitmonden in een topgerecht – een boeiende job met taken, rollen, functies en opdrachten die je op het lijf geschreven zijn. Net omdat ze zo aansluiten bij je KernTalenten.

Ik vertel je over welke ingrediënten je beschikt. En dan is het aan jou om er als chefkok mee aan de slag te gaan en er een lekker en futureproof recept van te maken.

Het unieke aan de KernTalentenmethode?

Kennis van je KernTalenten geeft je een onderscheidende troef. Je krijgt meer zicht op een studiedoel waar je niet alleen zelf achter staat, maar die ook naadloos bij je persoonlijkheid aansluit. Je zal veel liever én gemotiveerder je schouders zetten onder een leerproces dat je vaardigheden of competenties bijbrengt, nodig om een leuk beroep uit te oefenen dat perfect bij je past.

Ik geef je dus richtingaanwijzers op basis van je KernTalentenprofiel. Let op! Er zijn tal van mogelijkheden om je sterke KernTalenten uit te leven in verschillende studierichtingen. Kiezen doe je uiteindelijk zelf.

De KernTalentenmethode helpt je om heel precies jouw authentieke wortels en talenten te kennen. Resultaat? Je kiest voor een studie die zo hard bij je passies aansluit dat mislukken quasi onmogelijk is. Uiteraard is dit onlosmakelijk verbonden met de juiste inzet en studiemethode. Maar door een beroep te doen op je sterke KernTalenten kom je in je aangeboren flow. Je overstijgt jezelf en vergemakkelijkt je leven. Kortom, er ontstaat een hefboomeffect.

Ervaren studiebegeleider

Deze therapeut in Gent heeft al een behoorlijk aantal jonge mensen geholpen hun ware talenten te ontdekken. Een van die voorbeelden is Mieke die net is afgestudeerd als master criminologie. Ze stuurde me onlangs nog een bedankje. Ik ben blij haar op de juiste weg te hebben gezet.

Zet ik jou ook op de juiste weg?

Ik bied je alleszins héél graag mijn professionele hulp bij studiekeuze aan. Het voordeel voor jou? Je komt terecht bij een vrouw met massa’s ervaring en evenveel empathie.

Wil je beginnen aan een succesrijke studie? Neem dan contact met me op!

 

© C’bon

Speak Your Mind

*