Life coaching = coaching zelfvertrouwen, toch bij deze dame

Life coaching is het synoniem van coaching zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen is de basis van een goed leven.

Wat is life coaching nu eigenlijk? En doet zo’n life coach ook aan coaching van zelfvertrouwen?

Hoe het zit bij anderen, weet ik niet. Maar deze life coach beschouwt die twee zaken als onlosmakelijk met elkaar verbonden en dus echte synoniemen.

Wat is life coaching?

Ik stel mijn vraag anders: wat is een life coach en wat betekent life coaching? Letterlijk komt de vertaling neer op iemand begeleiden bij het leven. Maar ‘leven’ is een heel ruim begrip, niet?

Een life coach doet inderdaad veel, hij of zij:

 • opent perspectieven,
 • helpt je je doelstellingen te bereiken, ook als onderdeel van job coaching,
 • zet je op weg als je het allemaal even niet zo goed meer weet,
 • én helpt je de juiste keuzes te maken op het vlak van studie, loopbaan en relaties,
 • en vermijdt dat je in een zwart gat valt als je pensioen in zicht komt.

Stel je nu eens voor dat iemand je, naast alle bovenstaande zaken, als ervaren coach ook een coaching zelfvertrouwen aanbiedt.

En dat die iemand je bovendien:

 • aanzet tot effectief gedrag,
 • je psychische klachten vermindert,
 • je positieve gevoelens ten opzichte van je werk doet toenemen,
 • en je vaardigheden bevordert.

Het lijkt wel te mooi om waar te zijn.

En toch bestaat die persoon!

Ik stel haar even aan je voor. Therapeut in Gent Kristien Van Cauwenberge van Ken je Kerntalenten is een dame die al heel wat watertjes doorzwommen heeft. Ze heeft jaren ervaring achter de rug in verschillende statuten (ambtenaar, bediende, bijberoep, zelfstandig) en heeft een even gedifferentieerd parcours afgelegd.

Bij haar gaat het dus niet uitsluitend om theorie, hoewel ze over de nodige professionele diploma’s beschikt. Haar hulp en therapeutische coaching komen vooral uit de praktijk.

Haar meerwaarde? Ze beschikt over massa’s levenservaring en evenveel professionele empathie. Een life coach moet vooral kunnen begeleiden, adviseren en communiceren. En laat dat nu net haar grootste talenten zijn als intuïtieve coach, noem ze gerust haar sterke KernTalenten. Referenties nodig?

Life coach nodig? Die is slechts een mailtje verwijderd.

Hoe komt die coaching zelfvertrouwen eraan te pas?

 • Heb je last van stress? Laat dat geen burn-out worden!
 • Heb je vragen over loopbaan, carrière en teamfunctioneren?
 • Vragen over work-life balance en zelfontplooiing?

Kristien helpt je graag en professioneel! Daarvoor werkt ze met de KernTalentenmethode. Via die methode keert ze terug naar je vroegste kindertijd en gaat ze na met welke spelletjes je je toen urenlang spontaan bezig hield. Op een totaal ongedwongen manier toonde je toen al je aangeboren KernTalenten.

Kristien duikt op een speelse manier in je verleden op zoek naar jouw sterke KernTalenten. Hier lees je hoe ze bij een KernTalentenanalyse te werk gaat. Je zal merken dat life coaching bij haar zeker neerkomt op een coaching zelfvertrouwen, tegelijk een duw naar een meer duurzaam leven.

Het resultaat van dat onderzoek, aangevuld met een diepgaand gesprek, gebruikt ze dan om je de juiste keuze te laten maken op het gebied van:

Zeg nu zelf, als dat geen overkoepelende life coaching is! Die boost in zelfvertrouwen volgt automatisch.

Life coaching in het kort

Life coaching rond 23 unieke kerntalentenEen life coach maakt je wegwijs in het leven en geeft je meer levensinzicht. In dit specifieke geval krijg je een inkijk in jouw unieke samenspel van 23 KernTalenten, zoveel meer dan een kwestie van perspectief.

Door dat inzicht krijg je de kans jezelf ten volle te ontplooien. Want door jezelf beter te kennen, slaag je erin je leven te veranderen in positieve zin.

Dat betekent een grotere aandacht voor je welzijn, meer innerlijke rust en nog meer goesting in het leven.

Een life coach helpt je niet alleen in je persoonlijke leven, maar ook op professioneel gebied. Kristien werkt inderdaad ook als loopbaancoach in Gent.

Met je KernTalentenverslag in de hand maak je de juiste jobkeuze en focus je enkel op die jobs die bij nauw je KernTalenten aansluiten.

Als je een job doet die aansluit bij je sterke KernTalenten, dan zal je de job dolgraag én met passie doen. Je zal bovendien een pak gelukkiger in het leven staan. Gedaan met die negatieve energie en stress. Vanaf nu fluitend naar het werk.”

Professionele hulp bij studiekeuze

Voordat je die ideale job op jouw maat op de kop tikt, volg je het best ook de juiste studie. Je raadt het al, om uit te vissen welke studie er het meest aansluit bij je sterke KernTalenten is een KernTalentenanalyse meer dan welkom. Want je sterke KernTalenten volgen én gebruiken motiveert voor de volle honderd procent en biedt dus het meest kans op succes.

Wist je trouwens dat een KernTalentenverslag – het resultaat van zo’n KernTalentenanalyse – je een echte boost geeft en nieuwe perspectieven opent? Net omdat het een opsomming is van alles waar je beresterk in bent? Life coaching is coaching zelfvertrouwen, toch zeker bij Kristien Van Cauwenberge. Lees er deze bloggetuigenis maar eens op na.

Kristien geeft je graag een life coaching duwtje in de rug

Lijkt het je wat, een KernTalentenanalyse als basis voor een gelukkiger leven, een leven vol  zelfvertrouwen? Neem dan contact met me op.

Een kennismakingsgesprek kost je helemaal niets en is volledig vrijblijvend.”

Vraag je je af hoeveel dit alles je kost? Een gratis kennismakingsgesprek maakt algauw duidelijk met welke vorm van life coaching ik je kan helpen.

Heeft mijn coaching zelfvertrouwen betrekking op je loopbaan of carrière, dan kan je gebruikmaken van loopbaancheques.

Daarvoor betaal je amper 40 euro voor 4 uur begeleiding. Een prikje voor belangrijke inzichten waarop je heel je leven lang kan bouwen.

Gewoon doen!

Graag tot binnenkort! Voor een professionele en empathische life coaching, tezelfdertijd een coaching van zelfvertrouwen.

 

© C’bon

 

 

Speak Your Mind

*