Therapeut zoeken? Goed, want ook jij hebt er baat bij!

Een therapeut zoeken is op zoek gaan naar een beter leven.

Een gesprek met een therapeut kan je zoveel goeds opleveren.

Teken van de tijd? Of toch niet? Maar het lijkt erop dat tegenwoordig heel veel mensen een therapeut zoeken of al in therapie zijn. En de mensen die niet naar een therapeut gaan, lijken wel op een wachtlijst te staan.

In elk geval gaan veel meer mensen naar een therapeut dan vroeger. En daar kunnen we met zijn allen alleen maar blij om zijn, want alles is beter dan te blijven zitten met psychische wonden. 

Therapeut zoeken gelukkig niet meer ‘alleen voor gekken’

Nog niet zo lang geleden was een therapeut zoeken, naar de therapeut gaan of in therapie zijn enkel voorbehouden voor ‘gekken’. Want “normale mensen doen dat toch niet!” Die verwerken hun trauma’s in stilte, dragen hun pijn inwendig en vallen er zeker niemand mee lastig.

Die bijten gewoon even op de tanden, omdat “alles vanzelf over gaat”. Ze kunnen niet anders dan aanvaarden dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Dat het worstelen met de problemen van alledag heel normaal is. Ze proberen dan ook zo onopvallend mogelijk door het leven te gaan.

Schijn is altijd en per definitie uiterlijk.”

Heb je ooit ‘Oe ist?’ gezien? Speciaal voor Koppen ging Kamagurka in West-Vlaanderen op zoek naar een antwoord op die vraag. Hij klampte de introverte en hardwerkende boeren aan met die vraag: ‘Oe ist?’ Het eerste antwoord was altijd en steevast hetzelfde: “Goed zulle”. Maar elke keer dat Kamagurka doorvroeg klonk het antwoord net iets minder positief.

Praten over zaken die je raken is goed

Het is alvast veel beter dan alles voortdurend in stilte opkroppen. Een therapeut zoeken en met hem over die zaken praten is nog een stuk beter. Want je beste vrienden of vriendinnen kunnen nog zo goed zijn in empathisch luisteren, deskundig zijn ze niet. Ze reiken je daarom onbewust verkeerde oplossingen aan.

Je soms zware emotionele rugzak schud je inderdaad het best uit voor een therapeut. Die weet immers hoe hij in diverse situaties moet reageren, daar heeft hij of zij voor gestudeerd. Als hij of zij dan nog een paar jaar ervaring op de teller heeft, beschikt over een behoorlijke portie empathie, en de klik is aanwezig… Tja, dan zit je gebeiteld en kan er niets verkeerd gaan.

Integendeel zelf: dan is het the only way up! Wat een goede therapeut zoeken niet allemaal teweeg kan brengen.

Lach nooit met mensen die in therapie zijn

Naar de therapeut gaan is goed want het zorgt ervoor dat je zelf minder lijdt. Je hebt een beter leven omdat je leert hoe je met bepaalde gevoelens moet omgaan. Bovendien is het een perfecte manier om je relaties met geliefden, vrienden, ouders en collega’s intact te houden.

Een therapeut helpt je te beseffen wat je psychische bagage is en hoe die de relatie met jezelf en de andere beïnvloedt.”

Heb je inzicht in je emotionele valkuilen, dan slaag je er beter in die te ontlopen of ze alleszins beter te verwerken.

Een therapeut zoeken duidt ook niet op een gebrek aan ruggengraat bij mensen die ogenschijnlijk van de kleinste mug de grootste olifant maken. Het is ook geen navelstaarderij. In sommige gevallen is in therapie gaan niets meer dan levensreddend.

Ook jonge mensen in een relatie zoeken vaker een goede therapeut

Jonge koppels gaan meer en meer in relatietherapie en ook dat is een heel goede evolutie. Want dé perfecte partner is enorm moeilijk te vinden. Dat weet iedereen, en zeker die mensen die al een tijden op zoek zijn naar een partner.

Zij beseffen nog meer dan anderen dat het de moeite waard is om te investeren in een relatie tussen twee mensen die ooit voor elkaar gevallen zijn en veel voor elkaar hebben gevoeld. Want van die vroegere klik blijft toch altijd iets hangen.

Zelfs mensen met een pensioen in zicht hebben er voordeel bij.

Eén voorwaarde bij het therapeut zoeken: zoek een professional

Naar de therapeut gaan is altijd winst. Het maakt niet uit of je nu 19 of 69 bent. De enige voorwaarde is dat je aanklopt bij een professional die je helpt!

In mij vind je een vertrouwenspersoon, een adviseur en een verbinder die jou graag helpt met je dagelijkse beslommeringen:

  • Wat als ik straks….
  • Ik maak me zorgen dat….
  • Had ik niet beter…..

Via een kerntalentenanalyse bekijk ik je problemen vanuit een ander perspectief. Veel kan ik door mijn jarenlange ervaring zelf oplossen of bijsturen. Merk ik dat er meer aan de hand is, dan stuur ik je door naar meer gespecialiseerde hulp.

Stel je eens voor dat je vriend valt over het feit dat je hem enorm afstandelijk behandelt en dat dat de oorzaak is van heel veel ruzies. Een gesprek met een therapeut hierover kan je duidelijk maken dat jouw afstandelijke opvoeding daar voor veel tussen zit. Die heeft er immers voor gezorgd dat jij op jouw beurt nu zo afstandelijk doet.

Dat inzicht kan je helpen om de zaken anders aan te pakken. Het helpt je alleszins om de nodige zelfkennis op te doen, de zaken beter te begrijpen en soms zelfs bij te sturen. Meer begrip van de partner zal er ook zijn. Want weten is winst, zeker in dit geval.

Deze therapeut én KernTalentenanalist helpt je graag

Ik ben Kristien Van Cauwenberge en als expert-KernTalentenanalist ben ik in staat jouw unieke profiel te bepalen en je een overzicht te geven van je sterke en minder sterke KernTalenten.

Het is mijn passie om uit te zoeken waarvoor jij in de wieg gelegd bent en om jouw KernTalenten te ontdekken. Te weten te komen hoe je bentwat je graag doet en wat je grote drijfveer is. Zodra ik dat weet help ik je graag bij jouw studiekeuze, jobkeuze, (zaken)partnerkeuze, levensvragen en verandering.

Ik heb 20 jaar ervaring in het coachen en verbinden van mensen. Bij mij ben je verzekerd van deskundig advies, een groot inlevingsvermogen, een discrete benadering en aanpak en advies as you go. Hier lees je enkele getuigenissen van mensen die ik heb geholpen.

Therapeut zoeken? In regio Gent? Gevonden!

Kan ik je helpen als therapeut in Gent? Luisterend oor nodig? Help ik je een partner te vinden? Gaan we op zoek naar je talenten in je kindertijd?

–> Neem NU contact met me op!

 

© C’bon, copywriter in Gent

 

Speak Your Mind

*