Ontslagen in coronatijd? Wat nu?

Ontslaan in coronatijd? Tijd voor nieuwe mogelijkheden!

Misschien neem je nu eindelijk eens de sprong naar datgene wat je al zo lang wilt doen?

Ben je ontslagen in coronatijd? Dat moet aangrijpend voor je zijn. Wellicht vind je het nu heel aanlokkelijk om in een stil hoekje weg te kruipen en daar gedurende een aantal dagen gewoon te blijven zitten. Dat mag hoor, maar doe dat niet te lang. Wellicht heb je nu meer dan nood aan een coaching zelfvertrouwen?

Te negatieve gedachten zijn trouwens voor niets nodig, want een ontslag heeft vaak positieve gevolgen. Wat dacht je van de kans op een nieuw leven in de vorm van een betere job? En wie weet, misschien neem je nu eindelijk eens de sprong naar datgene wat je al zo lang wilt doen.

Naar die zaken waarvan je al droomde als kind, herinner je je nog? Die oude dromen nieuw leven inblazen is dé ideale manier om de klap van je ontslag met de glimlach te boven te komen.

Oude dromen nieuw leven inblazen is dé manier om de klap van je ontslag te boven te komen”

Ontslagen in coronatijd? Benader de situatie positief!

Positiviteit is de enige manier om die rollercoaster aan negatieve emoties te boven te komen. Voel je je kwaad en zit je boordevol wrok? Wees gerust, dat is héél logisch. Laat ze maar komen die gevoelens van schaamte, faling, twijfel en gebrek aan zelfvertrouwen.

Gun jezelf een adempauze om het slechte nieuws te verwerken. Neem wat tijd voor jezelf en rust wat uit. Een beetje bewegen, in de natuur gaan wandelen of wat sporten en je voelt je meteen beter in je vel. Het is zaak die negatieve energie om te zetten in de positieve variant, want die is zoveel aangenamer.

Mijn advies? Grijp nu de kans om een job te vinden die nauw aanleunt bij je sterke KernTalenten. Dat zijn die talenten die je spontaan toonde als kind.

Als loopbaancoach in Gent en ervaren KernTalentenanalist help ik je in eerste instantie jouw KernTalenten te bepalen, vervolgens gaan we samen op zoek naar jouw ideale job. En dat allemaal voor amper 40 euro, de prijs van een loopbaancheque.

Ik verzeker je, je zal geen enkele dag nog het gevoel hebben dat je MOET gaan werken. Ja zal wel blij zijn dat je weer MAG gaan werken. Waarom? Omdat je werk zal bestaan uit zaken die je graag en goed doet en die je energie geven.

Gaan we samen op zoek?

Neem je tijd, want je volgende stap is belangrijk

Wil je na je ontslag werk maken van een betere job, een beter leven, een betere toekomst? Dan loop je het best niet te vlug van stapel. Overhaaste beslissingen nemen is nu eventjes niet aan de orde. Neem voldoende tijd om te overdenken welke weg je precies uit wilt.

Ben je ontslagen in coronatijd? Dat is niet leuk, maar wél het ideale startblok om te focussen op je kwaliteiten, aard, potentieel, goesting, vaardigheden en troeven. Iedere persoon heeft zo zijn eigen unieke stuks, ook jij. Soms zitten ze ergens diep verborgen en moet je ze gaan opvissen. Dat kan je doen door te praten met positief ingestelde mensen die dicht bij je staan.

Mijn mening? Het is nog iets beter te gaan praten met een neutrale derde partij die deskundig is op het vlak van loopbaanbegeleiding. Een KernTalentenanalist is daarvoor een ideale partner. Die gaat samen met jou op zoek naar je aangeboren sterke KernTalenten. Wie weet, misschien komen door een KernTalentenanalyse al je oude dromen weer tot leven. Herinner je je opeens dat je altijd taarten hebt willen bakken. Zieke mensen hebt willen verzorgen. Schrijver hebt willen worden…

Je krijgt een lijvig KernTalentenverslag die al je positieve kanten, persoonlijkheidskenmerken, vaardigheden en talenten oplijst. Nog nooit zal je zo’n opbeurend verslag hebben gelezen, want er staan alleen maar positieve zaken in. Een KernTalentenverslag betekent een echte boost voor je zelfvertrouwen, lees er deze getuigenissen maar eens op na.

Zoek een job die bij je past als een handschoen

Met dat KernTalentenverslag in de hand kan je vervolgens op zoek naar een job die je past als een handschoen. Die je positieve energie geeft, dag in en dag uit. Een job waar je ’s morgens fluitend naartoe trekt, alleen maar omdat je er zoveel zin en goesting in hebt.

Want dat is wat een KernTalentenanalyse met je doet. Het geeft richting aan je leven, je studie en je werk. En niet zomaar een richting, maar wel een goede richting. Je leert op welke vacatures je het best reageert en op welke zeker niet. Je komt te weten welke opleidingen je kan volgen om jouw sterke KernTalenten nog sterker te maken, zodat je nog meer kan excelleren in wat je doet of zal gaan doen. Want zeg nu zelf, levenslang leren is toch leuk!

Conclusie? Ontslagen in coronatijd? Er is een grote kans dat je toekomstig leven je toelacht.

Een KernTalentenanalyse geeft richting aan je leven, je studie en je werk.”

Ontslag door corona is NIET het einde van de wereld!

Elk ontslag biedt onvoorziene kansen, mogelijkheden en nieuwe inzichten. Het kan een springplank zijn naar een beter leven en naar een job die veel beter bij je past omdat die meer aansluit bij je sterke KernTalenten.

Wie zijn KernTalenten kent, neemt betere beslissingen.

Benieuwd welke jouw KernTalenten zijn? Neem contact met me op. Als KernTalentenanalist en therapeut in Gent luister ik graag naar je. Vervolgens gaan we samen op zoek naar jouw sterke KernTalenten. Op het einde van de rit wacht je een beter en zinvol leven.

Stuur me meteen een e-mail! Ook als je een therapeut zoekt.

 

© C’bon

Speak Your Mind

*