Spielberg volgde zijn droom en KernTalenten. En jij?

Spielberg volgde zijn droom: listen for the whisper

Steven Spielberg heeft het over ‘Listen for the whisper’

Bekijk het filmpje over: Spielberg volgde zijn droom. Steven Spielberg – dé succesvolste regisseur van de tweede helft van de 20e eeuw, met acht films in de top 100 aller tijden – heeft het over dromen. En ze te grijpen zodra je ze hoort.

Maar je moet wel luisteren, want dromen roepen niet. Integendeel, ze fluisteren zachtjes in je oor. Maar eens je ze hoort, en je die dromen ook volgt, dan profiteert je omgeving en soms zelfs de hele wereld van je beslissing. Want wie zijn dromen volgt, en dus doet wat hij graag doet, excelleert. Wie zijn passies en drijfveren kent, maakt de juiste keuzes in het leven. Dat is alvast mijn mening als therapeut in Gent.

Spielberg volgde zijn droom en zijn KernTalenten

Een KernTalentenAnalyse gaat op zoek naar die talenten die je al van kindsbeen hebt, en die je in je kindertijd spontaan toont. Hoe zat het met de kindertijd van Steven? Zijn vader is computerexpert, verhuist veel en neemt zijn gezin mee: echtgenote, Steven en drie jongere zussen. De jonge Steven verhuist niet minder dan twaalf keer. Hij groeit op in van die typisch Amerikaanse slaperige voorsteden die later regelmatig in zijn films zouden opduiken. Spielberg was een dromerig, verlegen jongetje dat het liefst televisie keek of zat te fantaseren. Als kind had hij een fascinatie voor buitenaardse wezens, WOII en televisie. Later speelde dit alles een grote rol in zijn films.

Van asociale nerd tot populaire jongen: Spielberg volgde zijn droom

Steven was vrij asociaal en werd bovendien gepest omwille van zijn Joodse afkomst. Dat veranderde toen hij in contact kwam met de filmcamera. Spielberg zei hierover later in een interview: “Toen ik begon met filmen besefte ik pas dat ik maar één talent had: films maken. De jongens uit mijn klas vonden mijn films fantastisch en ineens werd ik niet meer gepest. Ineens hoorde ik erbij en zagen zij waar ik goed in was. Vanaf dat moment wilde ik niets anders meer doen dan films maken.” Hij begon met filmen met een 8 mm-camera. In zijn films liet hij vaak jongens van de plaatselijke padvinderijbeweging meespeelden. De start van een prachtige carrière.

Wat als Steven die camera links had laten liggen?

Stel dat Steven niet naar dat stemmetje van hem had geluisterd. Dan was hij wellicht in de computerbranche verzeild geraakt, zoals zijn vader, en hadden we nooit van hem gehoord. Maar neen, hij luisterde naar dat fluisterende innerlijke stemmetje van hem en dat leverde ons films op als Jaws, Close Encounters of the Third Kind, Indiana Jones and the Temple of Doom, E.T., Jurassic Park, The Color Purple, Empire of the Sun, Schindler’s List …

Wil je ook excelleren? Laat mij je KernTalenten analyseren

Geïnteresseerd hoe een KernTalentenAnalyse verloopt? Wat het is? Of het wel een wetenschappelijke methode is? Ik verzeker je één ding: wie zijn KernTalenten en passies kent én volgt, begint een klim naar een fantastisch rijkgevuld leven.

Neem nu contact met me op. Deze loopbaancoach in Gent beantwoordt je vragen zo vlug als mogelijk.

Kristien Van Cauwenberge

 

© C’bon

 

Comments

  1. Kristien, wat een mooie blog is dit! Meer mensen zouden hun dromen én hun KernTalenten moeten volgen. De wereld zou er zoveel mooier uitzien! En de mensen zouden zoveel gelukkiger zijn.

Speak Your Mind

*