Gratis loopbaanbegeleiding, iets voor jou?

Gratis loopbaanbegeleiding voor 90 Gentenaars. Iets voor jou?

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Eén dag technische werkloosheid levert je gratis loopbaanbegeleiding op!

Update 05/02/2021.

Man man man, als er goed nieuws te vermelden is, dan zijn we er als de kippen bij. Ben je Gentenaar en was je in juli, augustus of september minstens één dag tijdelijk werkloos? Dan heb je vanaf 1 oktober 2020 (tot 31 december 2020) recht op een traject van 4 u GRATIS loopbaanbegeleiding bij een loopbaancoach in Gent! Ja, je leest het goed, een GRATIS loopbaantraject! Cadeautje van stad Gent.

De actie is nu verlengd. Ook wie in oktober, november of december 2020 één dag werkloos was, heeft recht op gratis loopbaanbegeleiding en dat tot 31 maart 2021. Overigens een fantastisch aanbod voor wie is ontslagen in coronatijd.

En het nog betere nieuws? Werk je in de sector van toerisme, horeca en evenementen, dan krijg je er – alweer GRATIS – DRIE uur extra bij. Wat leven we toch in een fijne stad!

Er is maar één maar. Er staat een beperking op het aantal mensen dat van deze gratis loopbaanbegeleiding kan profiteren. Dat zijn er slechts 90 … Wacht dus niet te lang om te beslissen.

Wil jij erbij zijn? Reageer meteen! Als je wilt kan je terecht bij deze coach in Gent.

 

Gratis loopbaanbegeleiding kan je gebruiken ….

… om een antwoord te vinden op uiteenlopende vragen over je loopbaan. Ik som er hieronder een aantal op, maar de lijst is vrijwel oneindig.

  • Waar liggen mijn talenten? Wat geeft me energie?

In mijn geval ga ik op zoek naar je KernTalenten. Dat zijn die talenten die je al toonde in je kindertijd toen je urenlang spontaan met steeds dezelfde speeltjes zat te spelen, zonder externe dwang. Als je een beroep doet op die sterke KernTalenten dan levert je dat sowieso positieve energie op. Dubbele win-win dus.

  • Hoe vertalen mijn talenten zich in een job of werkomgeving?

Vervolgens gaan we samen na of je je KernTalenten wel voldoende gebruikt in de job die je nu doet. En of een andere job niet beter zou aansluiten bij je KernTalenten. Het is toch wel belangrijk om dat even te onderzoeken. Want als je een job uitoefent waarin je maximaal gebruikmaakt van je KernTalenten vermijd je een burn-out of een bore-out. Je gaat lachend naar het werk en keert lachend huiswaarts. Je levenskwaliteit gaat fors de hoogte in!

  • Hoe bemachtig ik die job van mijn dromen?

Zodra we hebben uitgevist welke KernTalenten de jouwe zijn, gaan we op zoek naar het type job dat in aanmerking komt om jou te doen excelleren. We gaan dus op zoek naar de juiste vacatures en bekijken hoe je een sollicitatie het best aanpakt. Ik verklap al meteen een geheimpje (maar vertel het niet verder!). Ik verwijs mijn klanten vaak naar Christine Bonheure, een Gentse copywriter die overtuigende motivatiebrieven schrijft. Ze maakt daarbij gebruik van drie soorten empathie. Dat ze die heeft is trouwens duidelijk geworden via … de KernTalentenmethode.

Hoe werkt het gratis loopbaanadvies?

  • Tijdens een gratis intakegesprek gaat de loopbaancoach na of je voldoet aan de voorwaarden.
  • De coach dient jouw aanvraag in bij Stad Gent en brengt je op de hoogte of er nog ruimte is om op te starten. Mijn advies? Haast je want er is maar budget voorzien voor 90 trajecten.
  • De coach brengt alles in orde. Jij hoeft niets te betalen of voor te schieten. De Stad Gent betaalt dit voor jou. Nogmaals, het is zalig wonen en leven in het mooie Gent.

Wat als je niet in aanmerking voor een gratis loopbaanbegeleiding?

Niet getreurd als je niet aan deze voorwaarden voldoet. Dan kom je misschien wel in aanmerking voor betaling via loopbaancheques bij deze therapeut in Gent. Op die manier betaal je amper 45 euro voor 4 uur coaching en 80 euro voor een traject van 7 uur coaching. Hier vind je de voorwaarden voor het gebruik van loopbaancheques.

Neem contact met me op. Deze KernTalentenanalist in Gent biedt je in de eerste plaats een luisterend oor. Jij en ik gaan vervolgens samen op zoek naar meer levenskwaliteit!

 

© C’bon

Speak Your Mind

*