KernTalentenanalyse helpt doordachte studiekeuze te maken

Studiekeuze is te belangrijk om lichtzinnig te doen

Studiekeuze is zo belangrijk. Weet je het niet zeker? Laat je KernTalenten analyseren

Studiekeuze, het is weer die tijd van het jaar

Hogescholen en universiteiten starten op. Geen probleem voor die studenten van wie de studiekeuze al vaststaat, soms zelfs al jaren lang. En ja hoor, ze bestaan, personen die de vraag ‘En wat ga jij doen als je groot bent?’ al vanaf hun tiende met volle overtuiging én een brede glimlach beantwoorden.

Daartegenover staan al die anderen. Jongvolwassenen die geen flauw idee hebben van wat ze willen gaan studeren. Die te veel uiteenlopende interesses hebben waardoor ze niet kunnen kiezen. Die iets willen gaan studeren dat niet past in het verwachtingspatroon van hun ouders, maar niet het lef vinden hen dat te vertellen. Stuk voor stuk aangrijpende gebeurtenissen.

Je studiekeuze bepaalt de kwaliteit van je leven

Je hele leven lang pluk je de vruchten van een juiste studiekeuze. Maar de gevolgen van een foute keuze draag je ook je leven lang mee. Kiezen wat je wilt gaan studeren, het blijft moeilijk. Nochtans is dat een van de belangrijkste keuzes die je ooit moet maken, niet het minst door de enorme impact op je leven. Werken doe je minstens tot je 67ste. Je kiest dus het best iets wat honderd procent bij je past. Zo niet kijk je uit op jaren vol doffe ellende en weinig geluk.

Lijkt je dat wat? Veertig jaar lang een job doen tegen je zin? Neem het van me aan, dat is zeer lang. Dat komt neer op veertig jaar lang moeite doen om je werkdag door te komen. Veertig jaar lang moeten opboksen tegen negatieve stress. Je veertig jaar lang moeten oppeppen om zelfs de kleinste opdracht tot een goed einde te brengen. Alleen omdat je niet op je plaats zit in de job die je doet.

“Onze zoon had geen idee wat hij wilde studeren, maar dankzij de KernTalentenanalyse en de studiekeuze-oefening die erop was geënt, is hij er helemaal uit geraakt. Hij is zijn eerste jaar in september begonnen en de januari-examens vielen alvast reuze mee. Hij zit opnieuw goed in zijn vel en ik ben blij dat dit bestaat.”

Een goede studiekeuze is zo belangrijk!

Ik weet het, ik verwoord het een beetje cru, maar het is wel zo. Wie een job doet waarvoor hij niet in de wieg is gelegd, is er aan voor de moeite. Vermijd de klassieke twintig jaar trial and error om te weten wat je kan en graag doet. Maak meteen van bij de start de goede studiekeuze. En denk je op een verkeerd spoor te zitten? Verander dan, nu het nog kan. Het is nog niet te laat. Klop aan bij deze loopbaancoach in het wondermooie Gent die ook studenten begeleidt bij hun studiekeuze.

Door een KernTalentenanalyse maak je de juiste studiekeuze

We hebben allemaal een idee van onze talenten. Maar wat kunnen we ermee doen? En hoe? Als je je KernTalenten kent, maak je de juiste, positieve en fundamentele studie-, beroeps- en jobkeuze. Een KernTalentenanalyse stelt je aard vast, je potentieel talent en je intrinsieke motivatie. Je krijgt je authentieke, oorspronkelijke en complete ik op een presenteerblaadje aangeboden – zelfs met al zijn nog verborgen talenten. Het aansluitend diepte-interview brengt de impact van externe invloeden in kaart.

Grondlegger Danielle Krekels: “Als je de KernTalenten hebt om een appel te worden, word dan die lekkere, zoete, dikke, sappige, knapperige en blozende appel. Probeer niet wanhopig een peer te zijn.”

Excelleren doe je enkel vanuit je sterke KernTalenten

Een KernTalentenanalyse toont beter dan andere methodes aan waar je echt goed in bent. En zodra je die kent, kan je beter kiezen welke studies er echt bij jou passen. Je faciliteert je leven en je tilt jezelf zonder moeite tot een hoger niveau. Uiteraard kan je vaardigheden aanleren die niet door je KernTalenten worden gedragen, maar dat verloopt allemaal veel moeilijker. Bovendien bereik je nooit een hoger dan gemiddeld niveau. Wil je excelleren in wat je doet? Ga dan op zoek naar je sterke KernTalenten en vertrek vandaar uit.

KernTalentenmethode in het kort

We gaan op zoek naar je favoriete activiteiten tussen je vierde en twaalfde jaar en brengen zo je KernTalenten in kaart. Er zijn er 23, die sterk, half of klein zijn. Op basis hiervan krijg je een zeer genuanceerd persoonlijkheidsprofiel dat je aard, talenten en goesting blootlegt. Het resultaat is verbluffend. Je slaagt erin de juiste keuzes te maken omdat je zelfkennis de hoogte is in gegaan, én je krijgt een idee van je maximale rekbaarheid.

KernTalentenmethode behoort tot de top 2 ter wereld

Sinds april 2015 is de betrouwbaarheidsindex Cronbach’s alfa van KernTalentenvragenlijst vastgesteld op .84 (wetenschappelijk onderzoek o.l.v. Prof. Dr. E. Van Hoof – VUB). Hiermee behoort de methode in één klap tot de top 2 van de wereld!

Overtuigd van het belang van een KernTalentenAnalyse? Neem nu contact met me op!

Misschien ook geïnteresseerd in de volgende blog?

 

© C’bon

 

Comments

  1. Wat een goed artikel! Had ik dit maar gelezen toen ik jonger was. Ben benieuwd of ik een andere studiekeuze had gemaakt. Wellicht een nog betere?

  2. Bedankt! Al op jonge leeftijd je KernTalenten kennen is bijna een levensverzekering én een garantie op blijvende goesting voor werken!

Speak Your Mind

*