Wat wil ik doen met mijn leven?

Kerntalenten maken je leven fijn

Doen wat je graag doet in het leven, maakt je gelukkig. Hoog tijd om je KernTalenten te kennen en te volgen.

Vaak weten we veel beter wat anderen van ons verwachten dan wat we zelf nodig hebben in het leven. Wat wil ik doen met mijn leven? De vraag ‘Wat wil ik écht?’ is meestal moeilijker te beantwoorden en de antwoorden blijven oppervlakkig: “Ik wil gelukkig zijn, een goede partner hebben, een vaste job, gezonde kinderen, …” Om je te realiseren wat je echt wilt, moet je durven stilstaan. Dan pas weet je waaraan je echt behoefte hebt, wat je echt nodig hebt en wat je echt leuk vindt om te doen.

Er is een verschil tussen ‘wat je kan’ en ‘wat je dolgraag doet’

Tussen wat je echt nodig hebt om je goed te voelen op lange termijn. Je KernTalenten bevinden zich nog onder de laag van je klassieke talenten, competenties en vaardigheden. Wat je enorm graag wilt gaan doen moet ook  passen bij de rest van je karakter. Klassieke talenten kun je pas ten volle ontwikkelen als je ook een beroep kan doen op veel van je sterke KernTalenten. KernTalenten kan je visualiseren als eieren in je buik. Hoe groter de eieren, hoe belangrijker om ze te leggen. Kan je dit niet, dan krijg je buikpijn en mis je iets … Lees hieronder het verhaal van Ludo.

Ludo mist iets

Ludo’s ouders zijn zelfstandig en hebben het altijd ontzettend druk. Hun winkeltje in groenten en fruit groeit vlug uit tot een bloeiende groothandel. Voor zijn ouders is het een uitgemaakte zaak dat Ludo de groothandel zal verderzetten. Ze vinden het een voorrecht ten opzichte van zijn leeftijdsgenoten, want “Ludo’s broodje is al gebakken”. Ludo heeft inderdaad de competenties om de zaak verder te zetten, en dat doet hij ook plichtsbewust. Maar het is niet zijn passie, het is niet zijn drijfveer. Hij werkt zich te pletter, verdient veel geld maar toch is er een fundamenteel gemis, een gevoel van leegte ….  Er klopt iets niet!

Ludo zoekt naar antwoorden

Hij komt via een vroegere schoolvriend in contact met de KernTalentenMethode. Dankzij een grondige KernTalentenAnalyse wordt meteen duidelijk dat Ludo niet werkt in zijn sterke KernTalenten. Hij kan niet realiseren waar hij al jaren van droomt, en dat is muzikant worden. Tijdens de analyse realiseert hij zich dat hij als kind dolgraag bij de plaatselijke fanfare wou spelen. Maar dit kon niet want er was thuis altijd wel iets te doen. Er was geen tijd voor Ludo’s dromen, voor zijn passies. Muzikant worden was voor Ludo’s ouders geen optie. De plannen die ze voor hem hadden, gingen een heel andere richting uit. Hun raad is goed bedoeld, maar jammer genoeg niet goed voor Ludo’s toekomst. Door dit inzicht beslist Ludo om zichzelf een adempauze en wat levensruimte te geven. Hij neemt iemand in dienst, werkt zelf iets minder en krijgt meer tijd voor zijn relatie, gezin en passie. Hij volgt muziekschool en de aanschaf van een gitaar is zijn volgende logische stap.

Ludo heeft veel geleerd

Hij wil niet dezelfde fout maken ten aanzien van zijn kinderen. Hij laat dan ook de KernTalenten van zijn kinderen in kaart brengen. Zo krijgen ze al op jonge leeftijd inzicht in hun sterktes en kunnen daardoor gericht kiezen welke studies en welk beroep er écht bij hen past. Hij beseft dat een KernTalentenAnalyseeen betrouwbaar kompas is dat de weg effent naar een succesvolle en gelukkige toekomst.

Dit voorbeeld toont aan hoe belangrijk het is om op tijd advies te vragen aan een expert, een ervaringsdeskundige, een talentencoach. ‘Om hulp vragen’ is niet altijd gemakkelijk maar hoe vroeger je het doet, hoe beter het is voor je toekomst of voor de toekomst van je kinderen.

Neem al op jonge leeftijd weloverwogen en verstandige keuze voor je leven!

Neem contact met me op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. 

Ook hier vind je een aantal interessante links die je kunnen helpen.

 

© C’bon, copywriter in Gent

 

Speak Your Mind

*