Sta je op een kruispunt in je leven?

Een kruispunt in je leven! Wat nu?

Af en toe sta je op een kruispunt in je leven en sta je voor een belangrijke beslissing. Denken we maar aan de keuzemogelijkheden bij je studiekeuze, je beroepskeuze, je bedrijfskeuze, je partnerkeuze, … Voor sommigen is kiezen een evidentie maar dit is bijlange niet voor iedereen zó! Hoe moet je daaraan beginnen en hoe gebeurde dit vroeger eigenlijk?

Vroeger en nu

Honderd jaar geleden maakten weinig mensen zich druk om de vraag Wat wil ik later worden? Je maakte deel uit van een bepaalde groep en je studiekeuze of latere job was een afspiegeling van je afkomst.

Vandaag de dag hebben we keuze zat en het nemen van beslissingen wordt steeds complexer. Er bestaan duizend en één mogelijkheden en we krijgen al vlug last van keuzestress. Daarenboven zijn we verantwoordelijk voor het maken van onze eigen keuzes.

Als jong volwassenen worden we met de regelmaat geconfronteerd met interessante maar niet altijd voor de hand liggende levensvragen. Belangrijk is om daar voldoende aandacht aan te schenken en twee keer na te denken alvorens we een levensbelangrijke keuze maken. Misschien denk je dat je helemaal geen keuze hebt en dat het toeval ons leven bepaalt. Niets is minder waar! Jij bent de architect van je eigen toekomst.

Luister naar je innerlijke wijsheid en stel jezelf de vraag: Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, wat is mijn drijfveer? Of anders gezegd: voor wat sta ik ’s morgens graag op, van wat gaan mijn ogen blinken en door wat worden mijn batterijen opgeladen?

Misschien heb je al bepaalde keuzes gemaakt en twijfel je of je de juiste richting bent ingeslagen. Bijsturen kan altijd maar vraagt meer energie. Dus voorkomen is beter dan genezen.

Maar nu even praktisch. Hoe pak je dit aan? Stel jezelf als eerste vraag ‘Wat zijn mijn sterktes?’ Het heeft geen zin om energie te steken in wat je minder graag doet maar focus je op je sterktes, op je talent. Heb oog voor je talent want iedereen heeft talent en jij ook! Inzicht in je fundamentele talenten, je aangeboren KernTalenten, is dus een troef voor je leven.

Iedereen kent maar beter zijn eigen KernTalenten en de invloed die ze op elkaar uitoefenen. Met deze wijsheid in je bagage zal je toekomst er meteen rooskleuriger uitzien. Geen stress meer bij keuzes maken, weg met je twijfels, geen uitstelgedrag meer. Je leven evolueert vanzelf in de juiste richting en je krijgt plots meer tijd en energie om te verwezenlijken waarvoor jij in de wieg bent gelegd. Wie oog heeft voor zijn talent, schenkt aandacht aan zijn toekomst en aan zijn loopbaan.

Iedereen heeft het druk, druk, druk maar loopbanen zijn geen renbanen. Geef jezelf de tijd en sta even stil … dit op zich is al een hele vooruitgang! Soms gaan we pas stilstaan bij een crisissituatie, als we uit evenwicht zijn en verplicht worden even halt te houden en ons leven re-evalueren:

Was ik wel echt gelukkig?

Waar haalde ik voldoening uit?

Wat wil ik nu eigenlijk met mijn leven?Review Android Smartphone

Welke veranderingen moet ik doorvoeren om te bereiken wat ik wil?

Speak Your Mind

*